Selecteer een pagina

Voeten weer in topconditie met Padipuur

Een pedicure is er voor de verzorging van voeten. Je kunt er naartoe gaan om voeten en nagels mooi te laten maken, maar ook om een klacht aan voeten te verhelpen. Zo kun je er ingroeiende nagels los laten maken, eelt of likdoorns laten verwijderen. Diabetes- en reumapatiënten kunnen er terecht om voetproblemen te laten behandelen. Ook voor advies over voetverzorging en een doorverwijzing naar een arts of medisch voetspecialist kun je er terecht.

Wat kun je verwachten?

Je kunt naar een pedicure toe gaan, maar het is ook mogelijk om iemand bij jouw thuis te laten komen. Dat is vooral gemakkelijk voor mensen die slecht ter been zijn. Bij een standaard behandeling kun je het volgende verwachten. Je voeten worden gedesinfecteerd met alcohol. Op de nagels en nagelriemen wordt podinail gedruppeld. Dit geeft verzachting aan de nagels en nagelriemen. Vervolgens worden de nagelriemen losgemaakt en eventueel vuil onder de nagel wordt hierbij verwijderd. De nagels worden geknipt, de nagelrand wordt gevijld en langs de nagelriemen worden de velletjes losgemaakt. Eventueel worden daarna eelt en likdoorns verwijderd. De nagels worden ontsmet met betadine. Tot slot worden de voeten ingesmeerd met een verzorgende crème. Het lakken van de nagels zit niet standaard in een behandeling. Het kan wel op verzoek worden gedaan.

Wie zit er tegenover je?

Sinds 1996 heb je pedicures die geen opleiding hebben gevolgd. Toen is het namelijk een vrij beroep geworden. Toch hebben velen wel een diploma. Dat is meestal een MBO-niveau 3 diploma. Wanneer deze is aangevuld met bijscholing, dan is hij/zij gespecialiseerd in ‘voetverzorging bij diabetici’ en/of ‘voetverzorging bij reumapatiënten’. Zij mogen deze patiënten doorsturen naar een (behandelend) arts. Dan is er nog een laatste groep. Zij zijn opgeleid op MBO-niveau 4. Dat wil zeggen dat ze in staat zijn om risicovoeten te behandelen.

Contact

Middelweg 93
2241 AP Wassenaar
T : 070-5179588
E : info@padipuur.nl

Info

BTW : 8213.10.173B01.0270
KvK : 27166489
Bank: NL49 INGB 0652 4751 67

Openingstijden

Ma - Vr - 08:30 - 18:00
Zaterdag - 08:30 - 18:00
Zondag - Gesloten